Overnight oats met chocolade coating
Overnight oats zijn zó handig voor als je al weet dat je ’s ochtends snel moet, maar toch gezond wilt ontbijten. Omdat je voor dit recept eiwitten, vetten en koolhydraten met elkaar combineert is het ook nog eens hormoonproof! Het enige wat je nodig hebt is:
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 2 eetlepels chiazaad
- 100 ml. ongezoete amandelmelk + scheutje water
- halve banaan
- 3 blokjes chocolade
- 1 theelepel kokosolie
- eiwitbron: 1 scoop collageenpoeder van great lakes (klik hier om te bestellen)
Hoe maak je het?
Verhit 100 ml. ongezoete amandelmelk met een scheutje water in een pannetje. Zodra het warm is haal je het van het vuur. Roer de havermout, het chiazaad en een scoop collageenpoeder door de melk/water heen en giet dit in een kommetje. Snij de halve banaan in plakjes en leg deze plakjes op het mengsel. Zet het in de koelkast. Smelt de chocolade met kokosolie au bain marie, zodra het gesmolten is giet je de chocolade over het havermout mengsel heen. Laat het geheel een nacht in de koelkast staan.
De volgende ochtend kun je het meteen eten, eventueel is het ook lekker om hier wat rood fruit aan toe te voegen!
*Je kunt de banaan ook vervangen voor ander fruit, afhankelijk van wat jij lekker vindt!
Laat je ons in de reacties weten wat je ervan vindt?
Laat een reactie achter
Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.