5 tips die jou kunnen helpen bij een uitblijvende menstruatie

Wanneer je menstruatie voor een langere tijd uitblijft dan kan dat heel vervelend en frustrerend zijn. Steeds meer vrouwen krijgen hier mee te maken. Je noemt dit ook wel: amenorroe. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen zorgen voor het uitblijven van de menstruatie: na het slikken van de pil, ongezonde leefstijl, ondergewicht of overgewicht, chronische stress en meer. 

*Het advies is om bij deze klachten samen te werken met een professional, zodat je de juiste stappen kunt ondernemen voor jouw lichaam. 

5 tips om je lijf op een natuurlijke manier te ondersteunen: 

  1. Eet voldoende en zoveel mogelijk onbewerkt. Een ongezonde leefstijl of het niet binnenkrijgen van voedingsstoffen welke je nodig hebt kunnen ervoor zorgen dat het systeem ontregelt raakt en dat hormonen niet goed aangemaakt worden. Gezonde en voldoende voeding levert je lichaam energie, dit heb je nodig voor een goede hormoonaanmaak! Denk hierbij aan: avocado, vette vis, walnoten, lijnzaad, grapefruit, rode bieten ed.  
  1. Vermijd overmatig sporten. Een veelvoorkomende oorzaak van het uitblijven van de menstruatie (en eisprong) is overmatig sporten. Overmatig sporten kan ook een stressreactie veroorzaken, verhoogde stresslevels hebben een verstorende werking op de geslachtshormonen. Je lichaam wil namelijk eerst overleven, hier ligt dus alle focus op. 
  1. Ontspanningsmomenten inplannen. Zodra het lichaam zich veilig voelt zal het reproductieve systeem (voortplantingssysteem) weer ruimte krijgen om haar werk te doen. Wat is voor jou een manier om te ontspannen? Iedereen vindt ontspanning op een andere manier, kijk dus wat voor jou werkt! Wellicht wat inspiratie: yin yoga, een lekker warm bad/douche, schrijven, lezen en in de natuur zijn.  
  1. Sommige supplementen kunnen helpen. Ashwagandha kan helpen om stresslevels te verlagen en angstgevoelens te verminderen. Klik hier voor meer informatie over het supplement ashwagandha. *mocht je advies willen over dit supplement stuur dan een mail naar: sales@hormonalflow.nl 
  1. Denk om je biologische klok! De biologische klok werkt nauw samen met de geslachtshormonen. Slaap speelt een belangrijke rol bij het reguleren van je hormoonhuishouding. Probeer zoveel mogelijk een vast ritme te hanteren.  

*Bij overige oorzaken van het uitblijven van de menstruatie kun je denken aan: zwangerschap of de menopauze/overgang. 

Laat een reactie achter

Voordat uw reactie wordt geplaatst, zal deze worden gecontroleerd