Geroosterde crunchy kikkererwten

Geroosterde crunchy kikkererwten

Kikkererwten zijn heerlijk om aan verschillende gerechten toe te voegen, maar deze geroosterde kikkererwten gaan nog een stapje verder; ooh die bite, zo lekker! Daarnaast bevatten ze ook goede nutriënten, voeden in plaats van vullen dus 🙏🥰 Kikkererwten bevatten voedingstoffen zoals: vitamine B6 (en andere B vitamines), vezels en plantaardige eiwitten. Ook de kruiden die ik gebruik voor dit recept bevatten stoffen die gezond zijn, zoals ontstekingsremmende stofjes. Helemaal fijn om aan je hormoonproof gerechten toe te voegen!

Wat heb je nodig?

  • 1 pot biologische kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
  • flinke eetlepel Ras El Hanout kruiden
  • zeezout naar smaak
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie of roomboter

Hoe maak je de geroosterde kikkererwten?

Verwarm de oven voor op 185 graden. Dep de kikkererwten droog met keukenpapier en doe ze in een kom. Mix de gesmolten kokosolie of roomboter, de kruiden en het zeezout met de kikkererwten. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verspreid de kikkererwten over de bakplaat. Zet de bakplaat met kikkererwten voor ongeveer 40 minuten in de oven (check zelf tussendoor, dit omdat elke oven weer anders werkt) en schep af en toe om. Eet ze warm of koud. Geniet van de crunchy kikkererwten!

Laat het me vooral weten wanneer je dit heerlijke recept hebt gemaakt! Vind ik erg leuk om te zien.

En houd de pagina in de gaten, er verschijnt namelijk een recept voor een winterbowl, je kunt deze kikkererwten daar perfect aan toe voegen!

Liefs, Ilva 🫶

Laat een reactie achter

Voordat uw reactie wordt geplaatst, zal deze worden gecontroleerd