5 redenen waarom de brandnetel plant jouw hormoonbalans kan ondersteunen!

Vandaag wil ik graag de brandnetel plant in het zonnetje zetten, brandnetelthee kan namelijk een positieve bijdrage leveren voor de vrouwelijke hormoonbalans. 

De komende weken ga ik de kruiden die in onze Hormonal Flow thee zijn verwerkt per stuk behandelen in een artikel. Zo weet jij precies welke bijdrage deze kruiden voor het vrouwelijk lichaam kunnen leveren. De Hormonal Flow thee is met veel zorg samengesteld, kruiden kunnen veel invloed hebben op de gezondheid, het is daarom belangrijk om niet ‘zomaar’ wat te doen. Klik hier voor de Hormonal Flow thee. 

Brandnetels kun je overal tegenkomen, in het bos, langs de weg of bijvoorbeeld in je tuin. Voorheen zag je ze misschien als een last, want vanaf jongs af aan wordt ons al verteld dat we de brandnetel plant beter kunnen vermijden. 

Na het lezen van dit blog kijk je hopelijk op een liefdevolle manier naar deze mooie plant. Brandnetel bevat namelijk hele mooie voedingsstoffen en kan de gezondheid positief beïnvloeden, het is daarom dan ook 1 van mijn favoriete kruiden. Zo bevat brandnetel hele fijne nutriënten zoals B vitamines, vitamine C, vitamine K1 en calcium. Ook bevat het chlorofyl, een nutriënt die de lever ondersteunt. Daarnaast stimuleert brandnetel het lymfatisch stelsel (belangrijk om afvalstoffen op te ruimen) 

Brandnetel kan goed worden ingezet als supplement om je lichaam op een natuurlijke manier te ontgiften. Je kunt het super goed inzetten bij het opruimen van te veel oestrogenen en om je lever en darmen wat liefde te geven. Brandnetel kan bij een te lage hormoonproductie helpen om de hormoonproductie te bevorderen en de afgifte van hormonen verminderen wanneer hier genoeg van aanwezig zijn. Een voorbeeld: aromatase is een enzym wat ervoor zorgt dat testosteron kan veranderen in oestrogeen. Een disregulatie van aromatase enzymen kan zorgen voor te veel oestrogenen. Brandnetel kan helpen bij dit proces, wat ervoor zorgt dat er niet te veel van dit hormoon ontstaat.  

Brandnetel thee wordt al heel lang ingezet als een natuurlijk kruidenmedicijn, ook huidige onderzoeken laten zien dat het veel gezondheidsvoordelen biedt. 

5 voordelen van de brandnetel plant op een rijtje gezet: 

  1. Reguleren van de bloedsuikerspiegel en het stimuleren van de insuline afgifte 
  2. Het wordt ingezet tegen pijn en spierpijn. Denk hierbij ook aan artritis.  
  3. Verminderen van laaggradige ontstekingen 
  4. Brandnetel kan helpen bij hooikoorts klachten 
  5. Het kan helpen om bacteriën in de urinewegen 'weg' te spoelen en hierdoor infecties helpen voorkomen 

De Hormonal Flow thee wordt al door veel vrouwen gedronken, ga jij het ook proberen? Zo wordt theedrinken naast een gezellige gelegenheid ook een manier om jouw lichaam stapsgewijs te ondersteunen op jouw weg naar een hormonale balans. 

*zwangere vrouwen kunnen beter geen thee met brandnetel kruiden gebruiken. 

Laat een reactie achter

Voordat uw reactie wordt geplaatst, zal deze worden gecontroleerd