2 tips om deze schadelijke stof uit je lichaam te verwijderen

2 tips om deze schadelijke stof uit jouw lichaam te verwijderen
 
Eerder deze week deelde ik deze reel op mijn Instagram over waarom je aluminiumfolie beter kunt vervangen. Nu heb ik ook een blog geschreven met 2 tips die kunnen helpen bij het verwijderen van aluminium uit je lijf. We komen er namelijk dagelijks mee in aanraking bijvoorbeeld via voeding & cosmetica.
 
Producten die aluminium kunnen bevatten zijn onder andere: deodorant, cosmetica, keukengerei, kraanwater, tandpasta, medicatie, bakpoeder, bewerkte voedingsmiddelen en dergelijke. Een hele lijst dus! Een belangrijk onderwerp vind ik, omdat een teveel van deze stof in ons lichaam onze hormoonbalans wel degelijk kan verstoren.
 
Deze 2 manieren zouden jou kunnen helpen:
  • Zweten
Minshall et al (2014) merkten op dat (na lichte inspanning) aluminium werd uitgescheiden doormiddel van zweten bij gezonde deelnemers.
 
Ook andere onderzoeken hebben laten zien dat transpireren één van de belangrijkste manieren kan zijn om aluminium uit het lichaam te verwijderen.
 
Genuis et al (2011) hebben op 120 verschillende toxines in bloed, zweet en urine van vrijwilligers getest en zij ontdekten dat aluminium (en vele andere toxines, waaronder bisfenol A) werd uitgescheiden doormiddel van zweten.
 
Belangrijk: het is niet nodig om overmatig te zweten! Het is belangrijk dat je je realiseert dat wanneer je aan het zweten bent je ook meer mineralen ed. uitscheidt. Het is belangrijk dat dit aangevuld wordt. *Je kunt bijvoorbeeld een snufje Keltisch zeezout toevoegen aan mineraal water!
  • Magnesium
Uit onderzoek is gebleken dat magnesium voorkomt dat planten aluminium opnemen. Studies bij mens en dier tonen aan dat magnesiumtekort de ophoping van aluminium in de hersenen/het centrale zenuwstelsel verhoogt.
 
Als het gaat om het verwijderen van aluminium uit de hersenen, lijkt magnesium malaat het meest effectief. Appelzuur is op zichzelf een aluminiumchelator, passeert gemakkelijk de bloed-hersenbarrière en trekt aluminium weg van tubulinereceptoren (behoudt zenuwweefselcellen), waardoor magnesium het kan vervangen.
 
 
Dr. Zubaidy over het gebruik van aluminum folie: “The higher the temperature, the more the leaching. Foil is not suitable for cooking and is not suitable for using with vegetables like tomatoes, citrus juice or spices.”
 
Bekijk deze reel ook nog eens voor een handige hormoonproof tip!
 
Andere fijne tips die jou hormoonbalans kunnen ondersteunen:

Laat een reactie achter

Voordat uw reactie wordt geplaatst, zal deze worden gecontroleerd