5 superfoods voor het boosten van de mannelijke vruchtbaarheid

Uit steeds meer onderzoeken komt naar voren dat de mannelijke vruchtbaarheid de laatste 40 jaar flink is gedaald. Verschillende factoren hebben hier invloed op, zoals nutriënten tekorten en lagere testosteron spiegels. Voeding is dus een belangrijk onderdeel. Sommige studies laten zien dat de keuze qua voeding impact heeft op de hoeveelheid zaadcellen en de bewegelijkheid van de zaadcellen.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat ook de mannelijke vruchtbaarheid ondersteunt of geboost kan worden met behulp van verschillende voedingsmiddelen. In dit blog beschrijf ik 5 voedingsmiddelen die kunnen helpen om de kwaliteit te boosten!

5 superfoods voor het boosten van de mannelijke vruchtbaarheid

  1. Oesters - Oesters zijn rijk aan zink. Zink is een essentieel nutriënt als het gaat om de kwaliteit van sperma.
  2. Paranoten - Heb jij al wel eens gehoord van deze noten? Paranoten zijn de perfecte bron van selenium. Selenium geeft een boost aan het immuunsysteem, ondersteunt de schildklier en sperma beweeglijkheid. Onthoud: niet meer dan 2 tot 3 noten per dag.
  3. Omega 3 - Omega 3 blijkt een positief effect te hebben op de mannelijke vruchtbaarheid, onder andere voor de levensvatbaarheid van de zaadcellen. Uit een onderzoek blijkt dat mannen die meer omega 3 vetzuren binnenkrijgen een hoger aantal zaadcellen hebben.
  4. Granaatappelsap - Zit bomvol antioxidanten. Het kan de beweeglijkheid positief beïnvloeden. Daarnaast bevat granaatappelsap zink en wordt de bloedcirculatie verbetert.
  5. Maca - Niet te verwarren met matcha. Het is gunstig bij het verhogen van de beweeglijkheid en concentratie van het sperma als het gedurende 12 weken regelmatig wordt ingenomen. Maca kun je bijvoorbeeld toevoegen aan smoothies.

Overige tips:

  • Pas op met soja! Soja zit vaak stiekem verwerkt in producten en kan een negatieve invloed hebben op de zaadkwaliteit van de man.
  • Vitakruid man
  • Omega 3 suppleren, zorg voor een goede kwaliteit (anders werkt het averechts). Als therapeut kan ik je inschrijven voor deze zuivere en vloeibare vorm van visolie. Schrijf je in via dit formulier, of stuur een mailtje naar info@jouwhormonen.nl voor meer informatie.

 Succes!

 

Laat een reactie achter

Voordat uw reactie wordt geplaatst, zal deze worden gecontroleerd