Hét effect van eiwitten op jouw vruchtbaarheid

De cijfers betreffende onvruchtbaarheid zijn de laatste jaren helaas gestaag gestegen. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren, hierbij kun je denken aan; onze leefstijl, giftige stoffen waarmee we in aanraking komen maar ook straling is van invloed.

The American Society of Reproductive Medicine beschrijft onvruchtbaarheid als: ‘het onvermogen om zwanger te worden na een jaar regelmatige, onbeschermde geslachtsgemeenschap te hebben gehad’. Wanneer een vrouw ouder is dan 35 wordt dit verkort naar een tijdsbestek van 6 maanden.

Waarom is het binnenkrijgen van voldoende goed opneembare eiwitten belangrijk bij een zwangerschapswens, tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode?

Eiwitten spelen een belangrijke rol bij het herstel van lichaamsweefsels, voor de aanmaak van hormonen, enzymen en bloedcellen. 

*Wist je dat wat een moeder eet in de periode vóórdat ze zwanger raakt, tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding allemaal verband houdt met de ontwikkeling van het embryo, de foetus en het opgroeiende kind? 

Voedingskeuzes, waaronder de eiwitinname, kunnen daadwerkelijk invloed hebben op de genen of het DNA van het kindje in de baarmoeder. Het innemen van voldoende eiwitten is dus erg belangrijk voor de vrouw! Eiwit bevat essentiële aminozuren (de bouwstenen van eiwitten) en deze zijn essentieel voor het maken van neurotransmitters, hormonen, enzymen en andere stoffen. 

Eiwitinname voor de bevruchting

Inname van goed opneembare eiwitten worden geassocieerd met een verbeterde eicel kwaliteit. Dit omdat ze aminozuren bevatten die essentieel zijn voor de ontwikkeling en rijping van gezonde eicellen. Eiwitten helpen ook bij de opname van andere voedingsstoffen die belangrijk en betrokken zijn bij de vruchtbaarheid. 

*Wist je dat eiwitten ook helpen om de bloedsuikerspiegel meer in balans te houden? Gezonde insuline spiegels zijn erg belangrijk voor de vruchtbaarheid! Probeer koolhydraten daarom altijd te combineren met een goede eiwitbron. 

Eiwitinname en de bevruchting

Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat onder andere een lage eiwitinname rondom de bevruchting negatieve gevolgen kan hebben voor de embryo ontwikkeling. Een eiwitarm dieet is in verband gebracht met minder mitochondriën rond de celkern (bevat DNA). Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat eiwittekort voor implantatie ook invloed heeft op de toekomstige gezondheid van kinderen na de geboorte.

Eiwitinname en de zwangerschap

Ook tijdens de zwangerschap is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen. De placenta heeft aminozuren nodig voor een goede groei en ontwikkeling. Onvoldoende eiwitten in de voeding kunnen bijvoorbeeld de kans op een laag geboortegewicht vergroten. Dit kan vervolgens weer leiden tot hart- en vaatziekten, nierziekten, luchtwegproblemen en obesitas op latere leeftijd. 

Een lage eiwitinname kan ook negatieve gevolgen hebben voor de moeder: het kan de kans op pre-eclampsie (zwangerschaps-vergiftiging) en vroeggeboorte vergroten.

Eiwitpoeder is een erg makkelijke en handige manier zijn om meer eiwitten binnen te krijgen. Kies hierbij wel voor hoge kwaliteit én een eiwitpoeder die goed opneembaar is!! Je cellen nemen alles op, daarom is kwaliteit het allerbelangrijkste voor jouw vruchtbaarheid en voor de ontwikkeling van je kindje. 

De zalmproteïne die wij aanbieden is door meerdere instanties getest op de zuiverheid en is van extreem hoge kwaliteit, daarom wordt deze juist aanbevolen bij een kinderwens, tijdens de zwangerschap en daarna. Uiteraard kun je dit eiwitsupplement ook gebruiken als je geen kinderwens hebt, maar optimaal wilt presteren. 

!! En een leuk extraatje: deze zalmeiwitten worden gemaakt van verse zalm en bevat daardoor belangrijke micronutriënten zoals magnesium, kalium, calcium, fosfor en natrium. Deze mineralen zijn belangrijk voor je algehele gezondheid! Je kunt dit eiwitpoeder dus naast de eiwitten ook zien als een supplement met essentiële voedingsstoffen!

Probeer het eiwitpoeder nu: klik hier

Laat een reactie achter

Voordat uw reactie wordt geplaatst, zal deze worden gecontroleerd