5 kruiden die jouw hormoonbalans ondersteunen

Kruidenthee en jouw hormoonbalans 

In dit blog schrijf ik over de ondersteunende werking van een aantal kruiden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze kruiden bepaalde gezondheidsklachten kunnen verminderen of verhelpen. Hormonen hebben veel op invloed op het lichamelijke proces, daarom is het van belang om rekening te houden met je hormonale balans. Wanneer je hormonen niet in balans zijn kun je klachten ervaren zoals; vermoeidheid, acne, droge huid, haaruitval, stemmingswisselingen, opvliegers en een onregelmatige cyclus.  

*Kruiden helpen niet direct na 1 keer gebruik, je zult deze voor een langere tijd tot je moeten nemen om de gezondheidseffecten ervan te kunnen ervaren. Absoluut het proberen waard! 

Hormonal Flow thee is een hele mooie en lekkere mix van onderstaande kruiden en ondersteunt jouw hormoonbalans op een natuurlijke manier. Bestel de thee hier. 

Frambozenblad 

Frambozenblad kan menstruatiekrampen verminderen en ondersteunen bij het reguleren van jouw cyclus. Daarnaast kan het huidproblemen/acne verminderen. 

Brandnetel 

Brandnetel is rijk aan nutriënten zoals B vitamines, vitamine C en mineralen. Het bevat chlorofyl, wat de lever helpt ontgiften. Sommige onderzoeken laten zelfs zien dat het helpt om een teveel aan oestrogenen af te breken en dat het testosteron levels verlaagt. 

Citroenmelisse 

Citroenmelisse helpt je om te kalmeren en beter in slaap te komen. Het werkt stress verlagend. Van citroenmelisse wordt ook gezegd dat het de spijsvertering bevordert en brandend maagzuur vermindert. Het wordt ook wel ingezet tegen koortsblaren.  

Vrouwenmantel 

Vrouwenmantel wordt al ontzettend lang ingezet bij problemen rondom de cyclus van de vrouw. Vrouwenmantel stimuleert de hormonen en kan bijvoorbeeld ondersteunen bij een zwangerschapswens. Daarnaast wordt het ingezet tegen langdurige/pijnlijke menstruaties, endometriose, symptomen die te maken hebben met de menopauze en stemmingswisselingen.  

Gember 

Gember werkt ontstekingsremmend en verlicht menstruatiekrampen. Het helpt de bloedsuiker te reguleren wat erg belangrijk is voor een goede hormoonbalans. Daarnaast staat gember erom bekend dat het verwarmend werkt, dit geeft het lijf een veilig gevoel. Daarnaast bevat gember nog veel meer gezondheidsbevorderende eigenschappen!  

Naast bovenstaande kruiden bevat Hormonal Flow thee ook kruiden zoals; kaneel, alfalfa en kamille. Ik zet gauw nog een heerlijke kop kruidenthee! Ga jij de heerlijke Hormonal Flow thee ook proberen?  

1 reactie

Lekkere thee voor ieder moment van de dag. Zeker een aanrader.

Hanny Smit 03 april, 2021

Laat een reactie achter

Voordat uw reactie wordt geplaatst, zal deze worden gecontroleerd